Sensi behandeltechnieken

Sensi-therapie is er om lichamelijke, emotionele en psychische blokkades aan te pakken. Als een klacht ontstaat is het van belang om bewust te worden, zodat je klacht kan verdwijnen/verzachten. De mens wordt in zijn totaliteit behandeld, Sensi-therapie handelt vanuit een holistische visie.

De therapie is er op gericht om:
• gifstoffen uit het lichaam te halen (ontgiften met remedies en orthomoleculaire preparaten);
• te stoppen met het toevoegen van gifstoffen in het lichaam (door het volgen van een dieet en door het meten van voedselallergie);
• het wegnemen van de oorzaken (met o.a. remedies);
• en het direct op gang brengen van het helingsproces (door massagetechnieken en het vrijmaken van emotie).

Voor wie:
Voor een ieder die een lichamelijke of psychische klachten heeft, maar ook bijvoorbeeld “gedragsproblemen”. Een groot aantal kinderen en volwassenen hebben vandaag de dag last van overgevoeligheden voor voeding, indrukken van de omgeving, etc. Denk hierbij naast allerlei lichamelijk of psychische, vaak onverklaarbare klachten ook aan Autisme, ADHD, HSP en Nieuwetijdskinderen. Sensi-therapie is gericht op de vragen van deze tijd.

De behandeling:
Deze duurt 1 tot 2 uur per consult, afhankelijk van wat er tijdens de behandeling zich voordoet. Gemiddeld zijn 2 tot 4 behandelingen per persoon nodig. Met behulp van een biosensor meet ik uit hoe jouw behandeling eruit zal gaan zien. Het streven is naar een zo groot mogelijk effect in zo weinig mogelijk behandelingen. Sensi-therapie behandelt de hele mens en niet (alleen) zijn ziekte.

De gebruikte technieken worden hieronder toegelicht.

Drukpuntmassage:
Hierbij gebruiken we de drukpunten op de meridiaan banen, waarbij concrete informatie, de emotionele lading, naar boven komt. Dit noemen we ook wel thema’s. Deze maken je duidelijk waar het probleem ligt, hoe je er naar kijkt en hoe je er mee om kan gaan. Blokkades worden met drukpuntmassage effectief opgeruimd.

Holistic pulsing:
Door zachte, wiegende beweging kan worden gekeken waar het lichaam een blokkade aangeeft. Het lichaam laat zien waar men is vastgelopen en waar mogelijk de oorzaak van een klacht ligt. Het is geschikt voor jong en oud.

Allergiemeting (voeding) & diëten:
Via meting is het mogelijk om inzicht te krijgen in de klacht; het kan zijn dat men allergisch is voor bepaalde producten, waardoor klachten kunnen ontstaan. Deze klachten kunnen hanteerbaarder worden en zelfs helemaal verdwijnen. Denk aan eczeem, allergie, huidaandoeningen, eetproblemen, etc. Door het tijdelijk vermijden van uitgemeten negatieve voedingsstoffen en het toevoegen van afgestemde middelen komen er als het ware geen “tijdelijke gifstoffen” in het lichaam meer bij en worden tekorten aangevuld. Een tijdelijk uitgemeten dieet brengt het voedingspatroon weer in balans en kan diverse klachten herstellen. Gedrag en voeding beïnvloeden elkaar sterk; diverse onderzoeken hebben reeds uitgewezen dat er een relatie bestaat tussen juiste voeding en stemmingen/ gedragingen.

Ontgiften & orthomoleculaire preparaten:
Hierbij ga je het lichaam reinigen van gifstoffen en tekorten weer aanvullen. Denk hierbij aan vitaminen, mineralen en spoorelementen. Het kan snel resultaat geven bij bijv. (gevoelige) kinderen met gedragsproblematiek.

Remedies:
Dit zijn druppels met alleen natuurlijke componenten. De remedies werken op het mentale, emotionele en spirituele gebied. Ze dienen ter ondersteuning van de mentale en emotionele processen die op gang gebracht zijn. De remedies maken het mogelijk om bewust te ervaren en te voelen waar je, al dan niet onbewust, mee bezig bent; ze nemen de emotionele oorzaak weg. Ze geven inzicht in het probleem, je werkt aan je klacht, maar ook aan het achterliggende thema. Gebleken is dat gebruik van remedies in de meeste gevallen zeer snel bijzondere resultaten boeken.

EFT (= Emotional Freedom Technique):
Het is een klop-techniek op de meridiaanpunten, gericht op de emotionele lading zoals angst, verdriet, trauma’s, e.d. De EFT-techniek is eenvoudig aan te leren, ook voor kinderen, zodat ze zich op een voor hen veilige plek eigenhandig kunnen helpen om op sociaal en emotioneel gebied beter te kunnen functioneren en hun angsten te overwinnen. Het zelfvertrouwen neemt vervolgens toe of wordt hersteld.

Edelsteentherapie:
Een edelsteen-legging op en rond het lichaam kan ondersteunend zijn bij verschillende processen. Door gebruik te maken van verschillende edelstenen die de cliënt zelf mag uitkiezen wordt deze therapie vaak als helend ervaren. Het kan inzicht geven in allerlei zaken. Een uitgemeten edelsteen dragen kan in sommige gevallen het geheel versterken waar dat nodig mocht zijn.

Burn-out behandeling:
Bij een burn-out meten we eerst het energiepercentage uit, om zichtbaar te krijgen in welke mate er sprake is van een (dreigende) burn-out. Indien nodig volgt meteen een behandeling. Deze behandeling werkt snel, geeft energie en inzicht waarin je vastgelopen bent. Naast de behandeling kunnen orthomoleculaire middelen (voedingssupplementen) en voeding ondersteunend zijn in je proces naar herstel.

This website uses cookies (lees hier meer) to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.