Beelddenkers

Wat is beelddenken

Beelddenkers zijn prachtige mensen met een bijzondere gave. Mensen die onbewust 32 keer zo snel denken als woorddenkers. Ze denken niet in woorden maar in beelden. Mensen die totaalplaatjes zien en daar naar toe werken. Creatieve en inventieve mensen.

Maar het kan ook erg lastig zijn om anders te denken dan de meeste mensen. Vaak hebben beelddenkers een leerachterstand of denkt men aan dyslexie. Bijles helpt niet of nauwelijks omdat er dan nog meer schoolwerk op ‘foute’ wijze wordt aangeboden. Vaak is dan ook niet de leerstof het probleem (beelddenkers zijn vaak erg slimme kinderen) maar de manier van aanbieden en verwerken van de stof. Het onderwijs biedt leerstof talig aan: gestructureerd, in kleine porties met accent op de verschillen. Op deze manier wordt het lesmateriaal begrepen en onthouden. Beelddenkers denken liever in beelden: ze willen overzicht, werken vanuit het geheel en zoeken de samenhang.

De training ‘Ik leer anders’ vertaalt de lesstof naar de manier van denken van uw kind en biedt direct resultaat. Doordat we de lesstof op de juiste manier aanbieden aan de leerling, kan hij of zij direct vertellen of deze leermethode werkt. Dus geen eindeloos traject zonder resultaat. Want wanneer we overschakelen naar het juiste informatiesysteem (visueel) wordt de lesstof direct begrepen en onthouden. Het kind voelt zich weer begrepen. Hierdoor worden veel problemen op school en met gedrag opgelost. Tijdens de training kunnen bijvoorbeeld leerlingen met een taalprobleem, woorden foutloos spellen. Van voor naar achter, maar ook van achter naar voor. Simpelweg omdat ze het woord als woordbeeld hebben opgeslagen.

Mocht je graag verhalen uit de praktijk lezen van ouders en kinderen, kijk dan eens op de site www.ikleeranders.nl

Blijf niet langer worstelen met schoolwerk. Ervaar zelf of deze leermethode ook voor jou werkt. Leerproblemen aanpakken met de training ‘Ik leer anders’ is leuk en versterkt het gevoel van zelfvertrouwen. De leeftijd om deze techniek aan te leren is vanaf 5 jaar tot 100!

Doe je hieronder een klein testje mee?

Denk aan het woord “appel”.
Wat ervaar je?
Denk je aan de letters A-P-P-E-L of zie je een plaatje van een appel?
Zie je een plaatje? Dan ben je mogelijk een beelddenker.

ZielsMedicijn

Wil je het “zeker” weten?
Doe dan de test  op deze pagina.
De meeste mensen herkennen hun kind of zichzelf direct bij het beantwoorden van de vragen.

This website uses cookies (lees hier meer) to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.