MNRI Reflexintegratie

MNRI: the Masgutova Neurosensorimotor Reflex Integration method.

Automatische, reflexmatige bewegingen vormen de basis van breinontwikkeling. Wanneer er problemen zijn tijdens de zwangerschap, tijdens of na de geboorte, kunnen reflexen zich niet goed ontwikkelen of niet goed tot rijping komen. Ook kunnen reflexen op latere leeftijd door bijvoorbeeld een traumatische gebeurtenis opnieuw actief worden en leiden tot diverse problemen.

Goed geïntegreerde reflexen komen weer tot rust zodra het gevaar geweken is. Niet geïntegreerde reflexen blijven alert en schieten nu ook bij irreële noodsituaties te hulp. Men kan dan gevangen zitten in prikkels, sterk reageren, juist helemaal niet reageren, of ongecontroleerd reageren op zintuiglijke informatie die het aangereikt krijgt. 

Men ontwikkelt hierdoor compensaties om toch staande te blijven. Dit kost het lichaam onnodig veel energie en een verhoogde aanmaak van stresshormonen met lichamelijk ongemak tot gevolg. Door middel van het aanreiken van de juiste prikkelgeleiding in het neurologische circuit wordt rijping binnen het zenuwstelsel gestimuleerd, (spier)spanning daalt, er komt weer overzicht en structuur waardoor in brede zin de mogelijkheid tot ontwikkeling ontstaat.

De methode blijkt zeer succesvol in diverse doelgroepen. Volg deze link voor gepubliceerde onderzoeksartikelen en meer informatie over de Methode (alle in het Engels).

Het doel van MNRI® is primaire reflexen te helpen ontwikkelen en te helpen integreren, voor het bouwen van een stevige basis voor de verdere ontwikkeling. Dit leidt tot gelukkigere, rustigere personen, met minder stress, veerkrachtigere emoties, een beter functioneren en leervermogen. MNRI® is net zo effectief gebleken bij kinderen als bij volwassenen.

SMEI: Svetlana Masgutova Educational Institute is

  • Approved by the American Occupational Therapy Association (AOTA)
  • Approved by American Speech Language Hearing Association (ASHA)
  • Approved by American Physical Therapy Association (APTA)
  • Approved by National Certification Board for Therapeutic Massage & Bodywork (NCBTMB)

This website uses cookies (lees hier meer) to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.