Visuele Screening en Training

 

Help, mijn letters vallen van het blad!

Het belang van ogen die niet los van elkaar werken maar samen een top-team vormen is essentieel bij het goed kunnen ontwikkelen van de vaardigheden in je dagelijkse (schoolse) leven. Dansende letters, vermoeidheid, hoofdpijn, brandende ogen en verminderde concentratie zijn slechts enkele maar veel voorkomende gevolgen.

Soms heeft het tot gevolg dat kinderen zelfs geen zin meer hebben in lezen of rekenen, omdat ze denken het niet te kunnen. Niet zelden zijn dit dan ook kinderen met faalangst, een vorm van compensatiegedrag en/of uitdagingen in de motoriek. Ook zien we hier kinderen die nèt niet “goed” genoeg scoren om een dyslexie test of verklaring te krijgen. Terwijl de symptomen wel aanwezig zijn. Wat is er in dat geval aan de hand?

Aan de hand van een visuele screening kan duidelijk worden hoe de ogen zien, en of zij werkelijk samen 1 beeld kunnen vormen. Zien zij goed, maar zien ze los van elkaar andere dingen, dan is dit te trainen. We doen dit in combinatie met reflex-integratie oefeningen. Zo kunnen de ogen opnieuw leren samenwerken en samen weer een winning team worden. Geen dansende letters meer, geen voorhoofdshoofdpijn meer, zin in lezen en naar school gaan!

This website uses cookies (lees hier meer) to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.