Wie ben ik en wat kan ik je bieden?


Wie ben ik?

Mijn naam is Melanie (1975). Samen met de liefste vader, heb ik twee prachtige kinderen (2006 en 2008).

De passie voor mijn huidige vak kwam via via op het perfecte tijdstip mijn leven binnen. In 2010 kwam ik “per toeval” in contact met een energetisch therapeut. Deze ontmoeting raakte mij zo, dat mijn wereld even op zijn kop ging en ik bij haar in een persoonlijk ontwikkelings- en vervolgens opleidingstraject rolde.

Naast mijn baan op een HR administratie startte ik de 2-jarige opleiding tot Nieuwetijdstherapeut / holistisch (kinder)therapeut. Tijdens deze opleiding vond ik (h)erkenning in mijn eigen hooggevoeligheid. Het leren hiermee om te gaan en de kwaliteiten ervan in te zien, bleek een hele verademing. Het schepte enorme duidelijkheid en bracht me, na een hobbelig pad, veel innerlijke rust. Na deze opleiding verdiepte ik mij steeds verder in “hoogsensitiviteit” om hiermee mijzelf, onze kinderen en ook anderen te kunnen ondersteunen.

In 2013 smolten mijn eigen proces en omstandigheden samen, wat maakte dat mijn lieve collega’s en ik na 10 jaar afscheid van elkaar namen en ik korte tijd daarna mijn eigen praktijk opstartte in het begeleiden van grote en kleine mensen met verschillende ontwikkelingsvraagstukken.

Mijn cliënten hebben uiteenlopende hulpvragen. Lichamelijke klachten, onverklaarbaar of ongeremd gedrag, achterblijvende prestaties, hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid en onderpresteren, autismespectrum, stress, hechtingsproblematiek, als ook het willen verbeteren van zaken die al goed gaan, op sportgebied bijvoorbeeld. Omdat we werken vanuit het primitieve brein is geen hulpvraag vreemd of onbenaderbaar.

Gevolgde opleidingen en cursussen:

 • 2-jarige opleiding tot Nieuwetijdstherapeut (hbo-niveau, BATC geaccrediteerd), 2010-2012);
 • Medische Basiskennis (hbo-niveau, 2012-2013 BATC geaccrediteerd);
 • Ik leer anders“-coach voor beelddenkende kinderen in het onderwijs (2013);
 • de 1-jarige opleiding tot Sensi-therapeut, gericht op het in balans brengen van lichamelijke en psychische ongemakken (2013-2014);
 • dōTERRA Aroma Touch Class. Een lichte massagetechniek, gericht op balans in en om het lichaam, met behulp van 100% natuurlijke therapeutische essentiële oliën (2014);
 • on-going classes over dōTERRA oliën in relatie tot gezondheidsklachten en de thuisapotheek (sinds 2014);
 • MNRI Core Specialist (2015-2018). Meer achtergrondinformatie en onderzoeken met betrekking tot deze methode en visie is te vinden op www.masgutovamethode.nl evenals op de Engelstalige website www.masgutovamethod.com. MNRI is een concrete verdieping en uitbreiding op alle hierboven genoemde opleidingen en cursussen. De gevolgde modules binnen mijn opleiding tot MNRI Core Specialist zijn te volgen op de pagina “MNRI Reflexintegratie“.
 • Visuele Screening en training (CNLS) (oktober 2015). Er is een verschil tussen kunnen zien en kunnen samenwerken. Een goede samenwerking van de ogen is een voorwaarde om de wereld, en zeker ook schoolse zaken, goed te kunnen waarnemen!
 • cursusdag Building Block Activities (november 2015).
 • Jaaropleiding Medische Basiskennis, Con Amore (juni 2017).
 • Aansluiting bij beroepsvereniging BATC, als Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut (september 2017).

In mijn behandelingen combineer ik diverse methoden voor een zo optimaal mogelijk resultaat.

Aangezien ik houd van ontwikkeling en verdieping, blijf ik cursussen, opleidingen en workshops volgen. Rechtsonder op mijn pagina, onder het kopje “Ontwikkelingen” zal ik regelmatig updates plaatsen.

Voel je welkom om me te mailen voor meer informatie. Ik ontmoet je graag!

Warme groet,
Melanie Tielemans

profielfoto ZielsMedicijn