Wie ben ik en wat kan ik je bieden?


Wie ben ik?

Mijn naam is Melanie (1975), liefhebster van familie, film en muziek, diepe interesse in mijn medemens, en groot fan van mijn twee prachtige kinderen; een zoon (2006) en een dochter (2008).

De passie voor mijn huidige vak kwam via via op het perfecte tijdstip mijn leven binnen. In 2010 kwam ik “per toeval” in contact met een energetisch therapeut. Deze ontmoeting raakte mij zo, dat mijn wereld even op zijn kop ging en ik bij haar in een persoonlijk ontwikkelings- en vervolgens opleidingstraject rolde.

Naast mijn baan op een HR administratie startte ik de 2-jarige opleiding tot Nieuwetijdstherapeut / holistisch (kinder)therapeut. Tijdens deze opleiding vond ik (h)erkenning in mijn eigen hooggevoeligheid. Het leren hiermee om te gaan en de kwaliteiten ervan in te zien, bleek een hele verademing. Het schepte enorme duidelijkheid en bracht me, na een hobbelig pad, veel innerlijke rust. Na deze opleiding verdiepte ik mij steeds verder in “hoogsensitiviteit” om hiermee mijzelf, onze kinderen en ook anderen te kunnen ondersteunen.

In 2013 smolten mijn eigen proces en omstandigheden samen, wat maakte dat mijn lieve collega’s en ik na 10 jaar afscheid van elkaar namen en ik korte tijd daarna mijn eigen praktijk opstartte in het begeleiden van grote en kleine mensen met verschillende ontwikkelingsvraagstukken.

Mijn cliënten hebben uiteenlopende hulpvragen. Lichamelijke klachten, onverklaarbaar of ongeremd gedrag, achterblijvende prestaties, hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid en onderpresteren, autismespectrum, stress, hechtingsproblematiek, als ook het willen verbeteren van zaken die al goed gaan, op sportgebied bijvoorbeeld. Omdat we werken vanuit het primitieve brein is geen hulpvraag vreemd of onbenaderbaar.

Gevolgde opleidingen en cursussen:

 • MNRI Core Specialist (hbo+, diploma 2018).
  MNRI reflexintegratie is een waardevolle aanvulling, verrijking en verdieping op de dagelijkse werkwijze in mijn praktijk.
  Meer informatie met betrekking tot deze methode en visie is te vinden op www.masgutovamethode.nl evenals op de Engelstalige website van het Masgutova Educational Institute www.masgutovamethod.com. Op laatstgenoemde website vind je veel informatie, waaronder diverse wetenschappelijke publicaties die het succes van de MNRI methode onderschrijven
 • Medische basiskennis (hbo, jaaropleiding, CPION/SNRO accreditatie, diploma 2017).
 • Sensi-therapeut (jaaropleiding, diploma 2014).
  Als Sensi-therapeut richt je je op het balanceren van lichaam en psyche, door het systeem in zijn geheel te bekijken (holistische aanpak). Technieken die hierbij aan bod komen zijn o.a. het uitmeten van tekorten in het lichaam, EFT tapping, acupressuur, holistic pulsing.
 • Medische basiskennis en spirituele anatomie (jaaropleiding, hbo-niveau, diploma 2013).
 • Nieuwetijdstherapeut (hbo-niveau, BATC accreditatie, diploma 2012).
  Als Nieuwetijdstherapeut ben ik meerjarig opgeleid om verder te kunnen kijken dan het gedrag en de klacht van een kind. We gaan samen op zoek naar de oorzaak van het knelpunt en nemen hierbij de vijf natuurgerichte principes mee: energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en psyche. Dit doen we middels o.a. speltherapie, helend tekenen, bewegend leren, brain gym oefeningen, massagetechnieken, de kracht van visualiseren.
 • Ik leer anders“-coach voor beelddenkende kinderen in het onderwijs (2013);
 • on-going classes over dōTERRA essentiële oliën in relatie tot gezondheidsklachten en de thuisapotheek (sinds 2014). Ook is het mogelijk een Aroma Touch massage te boeken. Met behulp van een vaste routine en een zorgvuldig samengestelde reeks oliën heeft dit uur een therapeutisch doel: ontgiften en ontspannen (sinds 2014).
 • Visuele Screening en training (CNLS) (oktober 2015). Er is een verschil tussen kunnen zien en kunnen samenwerken. Een goede samenwerking van de ogen is een voorwaarde om de wereld, en zeker ook schoolse zaken, goed te kunnen waarnemen!
 • cursusdag Building Block Activities (november 2015).
 • Aansluiting bij beroepsvereniging BATC, als Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut (september 2017).

In mijn behandelingen combineer ik diverse methoden voor een zo optimaal mogelijk resultaat.

Aangezien ik houd van ontwikkeling en verdieping, blijf ik cursussen, opleidingen en workshops volgen. Rechtsonder op mijn pagina, onder het kopje “Ontwikkelingen” zal ik regelmatig updates plaatsen.

Voel je welkom om me te mailen voor meer informatie. Ik ontmoet je graag!

Warme groet,
Melanie Tielemans

profielfoto ZielsMedicijn

This website uses cookies (lees hier meer) to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.