Toelichting enkele gevolgde MNRI Modules

DPRI, Dynamic and Postural Reflex Integration.
Bewegingen en houdingen van het lichaam vertellen ons veel over ons dagelijkse functioneren. Het hoofd kunnen bewegen zonder gekke gevolgen, is eigenlijk iets waar je niet bij stil staat als het vanzelf gaat. Toch kan een dergelijke handeling veel teweeg brengen binnen het lichaam. Een duizelig gevoel krijgen als gevolg van een houdingsverandering bijvoorbeeld, geeft ons informatie van een verstoring in prikkeloverdracht. Ook wanneer het lastig is om rechtdoor te fietsen terwijl je links over je schouder kijkt, het krampachtig vasthouden van een pen, struikelen over de eigen voeten of moeite hebben met achtbanen zijn slechts een aantal voorbeelden die kunnen wijzen op neurologische verbindingen die nog wat “training” nodig hebben om tot een juiste informatie-overdracht te kunnen komen.

Archetype Movement Integration.
Archetypes zijn oeroude informatiebronnen binnen een persoon. Het is een unieke set van waarden, normen, intenties en beweeg-redenen die iemand “maakt”. Dit is opgeslagen in het cel-geheugen, nog voor de geboorte van een baby. Door terug te keren naar de Archetype bewegingen en deze reflexmatige bewegingen te integreren, komt iemand opnieuw in contact met zijn eigen unieke zelf, de “blauwdruk” van het DNA. Het lichaamsbesef en de bewegingen geven realisatie van het eigen lichaam met haar kern en bijbehorende grenzen. Dit besef brengt een waardevolle ontwikkeling.

Integration of LifeLong Reflexes (sept. 2015, Honselersdijk).
Reflexen die je je leven lang nodig hebt, hebben te maken met o.a. evenwicht, zwaartekracht, gronden en stabiliteit. Het leven in de schoolbanken zal bijvoorbeeld makkelijker zijn als je je hoofd recht op je romp kan laten staan. Deze stabiele “horizon” zorgt er bijvoorbeeld voor dat je mooie bochten kunt skiën zonder om te vallen. Ook kan je prettigere wandelingen maken wanneer je in het middelpunt van je eigen lichaam staat, in plaats van achterover-hangend of lopend op je tenen. Het op de juiste wijze integreren van deze “levenslange” reflexen geven je grotere kans op een, letterlijk, evenwichtiger bestaan.

Integratie van gezichtsreflexen, beide Levels.
Zuigen, bijten, kauwen, slikken en ademen zijn van groots belang om te kunnen bestaan. Technieken uit deze modules helpen vrijheid te creëren op motorisch en sensorisch gebied. Last van bijzondere structuren in het eten, spraakontwikkeling, aangespannen kaken, kwijlen of vermoeidheid zijn enkele kenmerken waarbij deze module in te zetten is.

Tactiele / Sensorische Integratie (okt. 2015, Metz) plus een verdieping:
Intensive Professional Educational Track Neuro-Tactile (april 2016, Annecy)
De huid is het grootste orgaan van ons lichaam. Om te komen tot ontwikkeling is basisveiligheid in je eigen “huisje” van grootse voorwaarde. Is deze veiligheid verstoord dan is aanraking of zelfs maar een poging tot, een stressvolle gebeurtenis. Op die manier kan een persoon niet komen tot een “open” houding en ontwikkeling. Met dit protocol veranker je “veiligheid” in het brein om vanuit rust in tegenstelling tot stress/angst de volgende stap te kunnen nemen. Het lichaam komt hiermee uit een overlevingsmechanisme van vechten, vluchten of bevriezen.
Wanneer in te zetten? Bij over- of onderprikkeling. Bij een verstoorde waarneming van prikkeling op de huid, denk aan kriebelende labeltjes in kleding, moeite met aanraking of juist het hebben van een grote drang aan prikkels. O
vergevoeligheid voor geluid. Emoties en afwijkend gedrag (grensoverschrijdend, boosheid, angstig, verdrietig, eenzaam).

Neurostructural Reflex Integration (februari 2016, Metz).
Bindweefsel en ligamenten geven een fundamentele waarde aan het lichaam. Door op neuro-structureel niveau informatie aan te bieden ontstaat de vrijheid binnen om scheef-standen van het lichaam plus de daar uit voortkomende klachten los te kunnen laten.

This website uses cookies (lees hier meer) to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.